Kwiaty są doceniane jako piękna ozdoba mieszkania, a także jako wyjątkowy prezent na każdą okazję. Ostatnio również zaczynają królować w kuchni - można spotkać lody z kwiatami, a nawet… konfitury! To wspaniały pomysł na urozmaicenie domowej spiżarni oraz zrobienie wrażenia na rodzinie i znajomych. Polecamy pyszne kwiatowe smaki dzikiej róży, maku polnego oraz fiołków zamknięte w słoikach. Jak to zrobić? Zapraszamy do lektury i cieszenia się nowymi przepisami! Czytaj dalej
-
Kwiaty
Sposób dostawy
-
Prezenty
Produkty indywidualneSposób dostawyDla kogo?Zestawy dietetyczne
- Kolekcja jesienna
- Doniczkowe
-
Okazje
Inne okazjeNa konkretną godzinę
- Życzenia
-
Kreator produktów
- Zagranica
-
Dla firm
- Kontakt
- Śledzenie przesyłki
- Zaloguj się / Załóż konto
- (22) 828 95 95
-
Kwiaty
Sposób dostawy
-
Prezenty
Produkty indywidualneSposób dostawyDla kogo?Zestawy dietetyczne
- Kolekcja jesienna
- Doniczkowe
-
Okazje
Inne okazjeNa konkretną godzinę
- Życzenia
-
Kreator produktów
-
Zagranica
-
Dla firm
- Kontakt
- Śledzenie przesyłki
- Zaloguj się / Załóż konto
- (22) 828 95 95
- Strona główna »
- Blog »
- konfitury z kwiatów
konfitury z kwiatów
-
Niezwykłe wykorzystanie kwiatów - konfitury
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa, Kwiatowe ciekawostki i otagowany kwiatowe konfitury, wykorzystanie kwiatów, kwiaty jadalne, przepisy z płatkami róż, konfitury z kwiatów 28 Sierpień 2020.
-
Pyszne konfitury z kwiatów
Powszechnie wiadomo, że kwiaty cieszą oko swym wyglądem, a zmysł powonienia - wyjątkowym zapachem. Ale ich działanie może wpływać na jeszcze jeden zmysł: smak. Od wieków przygotowuje się napary i przetwory z kwiatów, w tym słodkie i pachnące konfitury.
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany dżem z kwiatów, przetwory z kwiatów, konfitury z kwiatów, kwiaty 30 Kwiecień 2015.
-
Ładne i smaczne - czyli słów kilka o kwiatach jadalnych
Ładnie pachną, wyglądają, służą głównie do ozdoby. Najczęściej kojarzone z bukietem, doniczką czy kolorową rabatą w ogrodzie. Coraz częściej, szczególnie w restauracjach można spotkać się z kwiatami nie tylko w wazonie, ale i na talerzu. Poniekąd kwiaty je się nieświadomie, spożywając popularny brokuł czy kalafior. Wielu zwolenników ma również konfitura z dzikiej róży. Skoro są tak uwielbiane, może warto spróbować innych propozycji?
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany smaczne kwiaty, konfitury z kwiatów, kwiaty na talerzu, jadalne kwiaty 28 Marzec 2014.
3 produkt(ów)